Пандемията от COVID ни застави да преосмисляме отношението си към здравето

...
Пандемията от COVID ни застави да преосмисляме отношението си към здравето
Коментари Харесай

Радев връчи приза Лекар на годината: COVID ни застави да преосмислим отношението към здравето

Пандемията от COVID ни принуди да преосмисляме отношението си към здравето ни, към българския доктор, към цялостния модел на опазването на здравето, сподели президентът Румен Радев в поздравлението си към присъстващите на формалната гала по връчването на наградата " Лекар на годината 2022 " в Националния исторически музей. Държавният глава връчи и наградата на проф. Иво Петров.

За мен е чест да връча това отличие на подобен експерт и българин, за който да бъдеш доктор не е специалност, а задача, който съумя да доближи върховете в своята област освен в България, а и на международно ниво, който реализира извънредно добра колаборация в своите екипи, водач, който има вяра, че с цел да върви страната напред, би трябвало освен да си добър експерт, а виновен жител с ясна позиция, сподели президентът Радев при връчването на оценката.

С наслаждение одобрих поканата да бъда посетител на празника на българския доктор, воден от дълбокото си поклонение към всички вас - хората, посветили живота си на толкоз сложна специалност, изискваща безпределна религия в положителното и в индивида, сподели още президентът Радев.

Държавният глава благодари на лекарите за всеотдайността и грижата към здравето на българите, което е решителен фактор, без който не може да се развива нито една друга социална сфера.

Нужен е изчерпателен спор и набелязване на посока, само че съм уверен, че каквато и посока да набележим, не можем да осъществим нито една амбициозна цел без новаторско опазване на здравето, ориентирано към бъдещето и фокусирано към младите български лекари, сподели още той и прикани за сливане на напъните, с цел да се употребяват всички запаси за този модел, който заслужават жителите. Искам да привлека още един път вниманието към Плана за възобновяване и резистентност, би трябвало доста повече да се работи за него, тъй като имаме големи запаси, които да получим, и къси периоди, както и да го създадем по най-хубавия метод, добави президентът.

 Снимка: БТА

Радев напомни за плана за незабавна помощ по въздуха, заложен в Плана, и уточни, че се усеща персонално зает с него и изрази вяра той да бъде доведен до сполучлив край. По думите му с този план се цели както помощ на потърпевши в произшествия, по този начин и на пациенти с инфаркти и инсулти, образуване на незабавната помощ по новаторски метод във връзка с връзката, информацията, позиционирането и планирането.

В Плана са заложени и над 350 амбулатории за доболнична помощ, тъй че в най-отдалечените обитаеми места страната да се върне във ваше лице, обърна се президентът Радев към медиците. В Плана е заложен и народен център за лекуване с протонна терапия за деца, нашите деца от дълго време го заслужават и ние сме длъжни да им го дадем, добави президентът. Вие давате религия, че в България може да има благотворителни начинания, в които хората да имат доверие, тъй като те имат доверие поради вас, виждайки, че тези средства се изразходват транспарантно, отговорно и по ефикасен метод, сподели още президентът Радев.

На церемонията присъстваха омбудсманът на България проф. Диана Ковачева, служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, представители на академичната и научната общественост, лекари, представители на Столичната община и други

 Снимка: БТА

По време на събитието гостите могат да създадат подаяние в поддръжка на " Българската Коледа " - благотворителна самодейност на президента на България, която има за цел да предизвиква дарителството, да спомага за решение на значими за обществото проблеми, засягащи здравето на децата и подкрепяне на лекуването им.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР